Constipația

Constipația - o problemă delicată, dar foarte neplăcută, cu care se confruntă, la un moment oarecare, fiecare om. Potrivit statisticilor, aproape două treimi din populaţia adultă suferă de tulburări a funcției intestinului, şi cu vîrsta, problema se agravează. În Rusia, pînă la 30% din copiii şi pînă la 70% din persoanele peste 50 de ani suferă de constipaţie. Iar în Statele Unite s-a estimat că în fiecare an 150 de mii de americani mor din cauza bolilor provocate de această problemă.

Ce este constipația?

Constipaţia - una din bolile cele mai grave. La nivelul intestinului, din cauza întîrzierilor în eliminare, se acumulează resturile alimentare care putrezesc și provoacă inflamaţie. Produsele inflamaţiei şi de putrefacţie, otrăvesc substanţele nutritive, şi cu ele nimeresc din intestin în sînge. Acest lucru duce la diverse complicaţii şi formarea bolilor cronice.

Constipația – tratamentul eficient

Adesea, oamenii apelează la laxative. Dar aceasta este o metodă simptomatică, căci nu elimină cauzele constipației, și intestinul este eliberat doar o dată – în răspuns la medicament. În caz de uz frecvent, laxativele duc la dependență, însă nu și la vindecarea bolii. De aceea, continuînd să luăm laxative, ca rezultat, ne vine tot mai greu să facem ca intestinul să lucreze desinestătător.

Tratamentul ideal pentru constipaţie sunt apele minerale «Donat Mg» şi «Sulinka» . Aceste ape nu doar reglează scaunul, ci "învață" intestinul să lucreze independent, cresc funcţia lui motorie, îmbunătăţesc producţia de enzime digestive si normalizează fluxul de bilă.

O abordare integrată la tratamentul de constipaţie cu «Donat Mg»

Această afecţiune - boala modului de trai, şi un rezultat pozitiv poate da doar o abordare complexă față de sănătatea dvs. În caz de constipație frecventă, tratamentul complex include consumul apei curative «Donat Mg» cu 15-20 de minute înainte de mese, și consumul de apă plată după 2-2,5 ore după masă, nutriţie adecvată (fără ceai, cafea, băuturi răcoritoare), plimbări zilnice şi alte activităţi sportive.

«Donat Mg» și constipația

Ca o abordare integrală a tratamentului, este necesar să treceți cursul cu apa minerală «Donat Mg» de 2-3 ori pe an, fiecare curs este de 4-6săptămâni.

Modul de consum a apei «Donat Mg» la tratamentul constipației:

Timpul de consum Cantitatea Temperatura de consum Modul de consum Durata tratamentului
Cu 20 de min înainte de dejun 300-800 ml Încălzit Rapid Regulat sau 5 zile continuu,
întrerupere 2 zile
Cu 20 de min înainte de prînz 200-250 ml Temperatura camerei Lent
Cu 20 de min înainte de cină 200-250 ml Temperatura camerei Lent

Apele curative nu numai că îmbunătăţesc funcția sistemului digestiv și motilitatea intestinului, dar au, de asemenea, un impact pozitiv asupra întregului organism. Puteţi consuma, de asemenea, adițional doze de 200-300 ml pe zi, pe stomacul gol, înainte de micul dejun timp de 2-3 luni, cu un interval de 1-2 luni.

Alimentația

Alimentația ar trebui să fie bogată în fibre, şi trebuie să fie fracţionată. Este important să beţi multă apă – 1,5-2 litri pe zi. La constipație are loc absorbţia lichidelor din masele fecale, fapt ce afectează progresul acestora în colon.Trebuie să fie eliminate din alimentație, consumul de ceai, cafea şi băuturi răcoritoare, care deshidratează organismul. În schimb, se bea apă potabilă obișnuită, după 2-2.5 ore după o masă. Conform rezultatelor de cercetare clinică: includerea în tratamentul constipației a apei minerale «Donat Mg» şi a apei de masă în cantităţi suficiente, duce la realizarea mai rapidă a efectelor terapeutice.

Activitatea

Se recomandă mersul pe jos, înnotul sau orice altă formă de activitate fizică. Activitatea sportivă stimulează funcționarea intestinului și ajută la întărirea mușchilor pereților abdominali și pelvisului, ajutînd la prevenirea constipaţiei.

Constipația: tratamentul cu apa «Donat Mg»

Afecțiunea – constipaţie, este rezultatul direct al dietele nesănătoase şi a unui stil de viaţă pasiv. Sulfatul de magneziu, conținut în apa minerală «Donat Mg», facilitează extragerea de fluide din peretele intestinal şi, astfel, creşte concentraţia acestora în intestin. Ca urmare, peretele intestinal este sub presiune, rezultînd îmbunătăţirea peristaltismului intestinal, care, în final conduce la eliminarea constipaţiei. Ar trebui de subliniat faptul că compoziţia apei minerale «Donat Mg» este una complet naturală, așa ca nu doar se elimină constipaţia, ci nu se produce nici o reacţie adversă: dependenţă sau daună pentru organism.

Tratamentul constipaţiei trebuie urmat pe termen de 5-6 săptămâni: se bea cîte un pahar de apă minerală «Donat Mg» încălzită, cu 15-20 de minute înainte de mese.

Atenţie! Înainte de a începe consumul apei curative «Donat Mg» vă recomandăm să primiți consiliere din partea specialiștilor noștri pe linia fierbinte.

Apa «Donat Mg» utilizată în scopuri de tratare a constipației se păstrează la temperatura camerei (NU în frigider!).